Småbruk til salgs2022-07-15T10:49:15+02:00

Småbruk til salgs – Drømmer du om livet på landet?

Hvorfor kjøpe småbruk i Os?

  • Selv om gårder og småbruk ofte har ubeleilig beliggenhet, har store fordeler i Os ved at avstandene er korte. Eksempelvis ligger skole og barnehage og flerbrukshall samlet på et område i sentrum. Det sparer deg for tidsbruk og ekstra anstrengelser.

  • Vi ligger også sentralt plassert i forhold til omgivelsene. Flyplassen på Røros ligger 15 minutter unna (50 minutter til Gardermoen) , og det går flere tog hver dag både nordover og sørover. I tillegg slipper du kø i Os! Du vet hvor lang tid du bruker til jobb, skole og barnehage.

  • Via Rørosregionen Næringshage gir vi deg lett tilgang til faglig kompetanse og et stort nettverk
  • Barnehagene våre er av topp kvalitet (Os barnehage sto ferdig høsten 2017). Hos oss får du plass på dagen utenom hovedopptaket, da vi har full barnehagedekning. I tillegg har vi satt ned satsene for fulltidsplass i 2018 til kr 2500! Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men du leste riktig.

Andre praktiske råd ved kjøp av småbruk

Norsk landbrukspolitikk har endret seg med årene og gradvis skapt en sterk nisje i eiendomsmarkedet: Det er en økning av småbruk til salgs i Norge og det kjøpes, selges og leier ut gårder og småbruk rundt om i hele landet. Eiendomsmeglere har noen klare råd for hvordan du går fram ved kjøp av småbruk:

Takseres eiendommen av en godkjent takstmann og selges gjennom megler, er det ingen sak å finne opplysninger i grunnboken hos tingretten og i kart som du kan få hos kommunen.

Gå opp grensene og gjør det kjent sammen med eier/selger. Sjekk objektet for heftelser, hevd og gjeldende planer for området. Flere gårdsbruk har ofte andeler i utmark til beiting, fiske, jakt, m.m. For å vurdere fremtidig drift, lønnsomhet og investeringsbehov er det nødvendig å undersøke/vurdere bygningene på eiendommen med fagfolk.

Husk verdisetting og tilstandsrapport på maskiner og redskap.

Undersøk odelsretten på eiendommen.

Finn ut verdien av gården. Dette legges til grunn ved finansiering av kjøpet. Eiendommen kan også ha betydelige verdier i skogsareal. Hogstmoden skog beregnes som kontanter. Eventuelle hyttetomter kan være en sentral inntektskilde. Tilskuddsordninger som bygdeutviklingsmidler i landbruket er først aktuelle etter at du har kjøpt.

La deg inspirere!

Os er spesielt attraktivt fordi vi har lett tilgjengelighet til omgivelsene, både i regionen og til Oslo og Trondheim. Dette på grunn av flytilbudet på Røros, og et godt togtilbud både sørover og nordover. I tillegg er vi sentralt plassert for familier der begge parter naturlig nok trenger jobb. Mulighetene for arbeid kan finnes i Os, men også både i retning Tynset (ca 30 minutter unna) og Røros (ca 15 minutter unna). Muligheten for å leve tett på fantastisk natur med gode oppvekstvilkår, og samtidig ha den gode tilgjengeligheten til alt rundt, gjør oss faktisk litt unik som bokommune!

Om du og familien din gjerne vil bo landlig og gjerne på et småbruk, men er redd for at Os blir litt for langt unna sentrale strøk, bør du altså ikke bekymre deg for det. Og – i Os vet du akkurat hvor lang tid du bruker på jobb. Glem køen i byene!

For tilflyttere

Vi skal bidra til at det blir enklere å velge Os som bosted. Vi hjelper til med å skaffe bolig til innflyttere, har oversikt over tilgjengelige jobber og vi er i dialog med folk som har lyst til å flytte hjem til Os. Vekst i Os er engasjert innenfor mange områder, og vi svarer på det lurer på om det å bo i Os. Nederst på siden finner du også ofte stilte spørsmål og svar i en egen FAQ. Kjenner du ikke Os fra før bør du spesielt merke deg våre nye flotte barnehager, og den gode tilgjengeligheten til omgivelsene som du kanskje ikke finner andre steder i jakten på et småbruk eller livet på landet.

 SE FAQ NEDERST PÅ SIDEN

smaabruk_til_salgs_info_til_tilflyttere_i_os
smaabruk_til_salgs_starte_naering_i_os

For deg som vil starte næring i Os

Os kommune ønsker etablerere velkommen, enten du ønsker å skape din egen arbeidsplass, eller ønsker å flytte med deg næringsvirksomhet til Os. 

Rørosregionen Næringshage, er førstelinjetjenesten for Os kommune, og bistår deg som ønsker å starte opp egen næringsvirksomhet, eller som vil utvikle eksisterende bedrift.

Utvikling av gode boliger

Det bygges stadig nye boliger i Os kommune, og det er ledige tomter i flere deler av kommunen.  Ta kontakt med Os kommune, så viser vi deg mulighetene enten du ønsker deg ferdig tomt i regulert boligområde, eller  lurer på mulighetene til spredt boligbygging.   Se tomter til salgs.

smaabruk_til_salgs_finn_riktig_objekt_i_os

Bo

Vi har god oversikt over tilgjengelige utleieboliger, småbruk til salgs, boliger til salgs og tomter i Os. Finn ut mer om mulighetene i Os her.

MER OM Å BO I OS
smaabruk_til_salgs_starte_bedrift_jobbe_i_os

Jobbe

Om du vil drive annen næring enn småbruk har Vekst i Os oversikt over ledige jobber i Os, og vi har tett kontakt med bedrifter og offentlig virksomhet i Os og nabokommunene.

MER OM Å JOBBE I OS

Livet på et småbruk kan by på rikdom med natur, dyrehold og gode tradisjoner!

smaabruk_til_salgs_stor_verdi_i_aa_bo_paa_et_smaabruk
smaabruk_til_salgs_starte_med_dyrehold
smaabruk_til_salgs_ivareta_tradisjoner

Hvorfor bør du velge å bo i Os kommune? Sjekk ut vår FAQ her!

Hvis vi er en familie og bare en av oss får jobb i Os. Hvordan løser vi det?2018-07-12T10:00:03+02:00

Os kommune ligger sentralt plassert for familier der begge parter naturlig nok trenger jobb. Mulighetene for arbeid kan finnes i Os, men også både i retning Tynset (ca 30 minutter unna) og Røros (ca 15 minutter unna). Nettopp dette gjør Os til til en attraktiv bokommune i regionen, men også for de som trenger å pendle ut av regionen (f.eks til Oslo). Røros lufthavn ligger 15 minutter unna, og togtilbudet er godt både nordover og sørover. Og – i Os vet du akkurat hvor lang tid du bruker på jobb. Glem køen i byene!

Hvorfor velge Os om jeg vil bosette meg og familien utenfor bykjernen?2018-02-15T22:20:24+01:00

Os er spesielt attraktivt fordi vi har lett tilgjengelighet til omgivelsene, både i regionen og til Oslo og Trondheim. Dette på grunn av flytilbudet på Røros, og et godt togtilbud både sørover og nordover. Du kan også jobbe i utlandet med gode muligheter for andre flyforbindelser.

I tillegg er vi sentralt plassert for familier der begge parter naturlig nok trenger jobb. Mulighetene for arbeid kan finnes i Os, men også både i retning Tynset (ca 30 minutter unna) og Røros (ca 15 minutter unna).

Muligheten for å leve tett på fantastisk natur med gode oppvekstvilkår, og samtidig ha den gode tilgjengeligheten til alt rundt, gjør oss faktisk litt unik som bokommune!

Om du og familien din gjerne vil bo landlig, men er redd for at Os blir litt for langt unna sentrale strøk, bør du altså ikke bekymre deg for det. Og – i Os vet du akkurat hvor lang tid du bruker på jobb. Glem køen i byene!

Hvorfor er Os en god bokommune?2018-02-15T21:51:29+01:00

Os kommune har godt oppvekstmiljø, gode skoler og et aktivt og rikt kulturliv. Med vår beliggenhet mellom de to regionsentrene Røros og Tynset har vi satset nettopp på å være en god bokommune. Vi har gunstige boligpriser fordi du får mye rom for pengene – både inne og ute. Vi har bevisst bygget ut et godt barnehagetilbud som følges opp med god satsing på skole.

Hva er Vekst i Os?2018-02-15T21:49:07+01:00

Vekst i Os AS er næringslivets, folkets og kommunens eget initiativ for ei positiv utvikling. Vi jobber for at flere skal velge å bo, jobbe og investere i Os. Vurderer du å bygge framtida di i Os? Kontakt Vekst i Os i dag! 

Hvorfor innbyggerne elsker Os2018-02-15T21:47:42+01:00

Hvordan er det å bo i Os kommune?

Her kan du finne ut mer om hvorfor innbyggerne elsker å bo i Os! Se hva innbyggerne selv sier om livet i kommunen.

Hvordan kan jeg ta tog og buss til og fra Os?2018-02-15T21:41:19+01:00

Fra Os går det flere ganger om dagen tog til og fra Hamar/Oslo og til og fra Trondheim. www.nsb.no

Hvor langt er det til flyplass?2019-08-02T10:49:29+02:00

Røros Lufthavn ligger kun 12 km fra Os og det tar bare 50 minutter å fly til Gardermoen. Widerøe opererer flygningene til og fra Røros. For rutetider, se Røros Flyservice. For billettbestlling, se Widerøe.

Har Os kommune idrettshall og svømmehall?2018-02-15T21:38:31+01:00

Oshallen, som sto ferdig i 2011, er samlokalisert med både, Os skole, kommunens svømmehall og Os samfunnshus. Svømmehallen ligger i samme bygg som både Oshallen, Os skole og Os samfunnshus. Les mer om Oshallen og svømmehallen her.

I tillegg har vi Røros Alpinsenter Hummelfjell AS er kommunens vintersportssted med familievennlig alpinanlegg som gir gode muligheter for aktivitet gjennom en lang vinter hvor snøen blir værende. Her er det også muligheter for å oppfylle hyttedrømmen. I Hummelfjell TOS Arena har vi i tillegg et skiskytteranlegg i verdensklasse!

Hvor ligger Os kommune2018-02-15T21:31:53+01:00

Os kommune ligger lengst nord i Hedmark fylke. Os har rundt 2000 innbyggere. I vår kommune finner du like mange kvinner som menn, og det er jevn fordeling mellom de ulike aldersgruppene. Os sentrum, ca. 600 meter over havet, ligger ved Glåma og ved foten av Hummelfjellet. Foruten kommunesenteret Os, med omtrent halvparten av kommunens innbyggere, finnes bygdene Dalsbygda, Narjordet, Narbuvoll og Tufsingdalen.

Mange av oss har arbeidsplassene våre i Os, men vi er også mange som dagpendler til jobber i nabokommunene. Vi er glade i grendene våre, bryr oss om lokalsamfunnet og tar gjerne i et tak for frivillige lag og foreninger. I Os forsvinner ingen i mengden! Les mer om Os kommune her.

Hva har jeg rundt meg om jeg bosetter meg i Os?2018-02-15T21:30:09+01:00

Os ligger i Fjellregionen – 15 minutter fra Røros og 30 minutter fra Tynset. Det gjør oss til en ideell bokommune. Her kan folk jobbe både i Os og i alle retninger rundt med god tilgjengelighet til omgivelsene. Sånn sett er Os perfekt som bokommune, og det virker riktig med hensyn til posisjonen kommunen ønsker å ta som et godt alternativ til å bo eksempelvis på Røros og Tynset.

I motsetning til mange mindre steder rundt om i landet har vi store fordeler med flyplass på Røros og et godt togtilbud. Det gjør tilgjengeligheten til omgivelsene veldig gode!

Hvilke aktiviteter og fritidstilbud finnes i Os?2018-02-15T21:27:34+01:00

Vi er stolte av et rikt kultur- og organisasjonsliv liv med tilbud til de fleste. Mye skjer, stort sett hele tida, i kulturskolen, i grendehusene, i biblioteket og på idrettsanleggene.

Med Røros bare 15 minutter unna er det lett for oss å ta del også i alle tilbudene som finnes der. Hos oss kan hele familien både utøve og oppleve. I Os er det lett å være synlig – hvis du vil. Terskelen er lav, takhøyden er stor og veien inn er kort. Les mer om aktiviteter og fritidstilbud i og rundt Os.

Kan jeg være med i lag og foreninger?2018-02-15T21:25:52+01:00

Os har et rikt og mangfoldig organisasjonsliv og dugnadsånden er sterk. Her finner du oversikt over lag og foreninger, og linker til de som har egne sider.

Hvilke naturopplevelser kan jeg få i Os?2018-02-15T21:23:40+01:00

I Os er vi så heldige å bo midt i et av Norges rikeste områder for jakt og fiske, med majestetiske Forollhogna som midtpunkt. Dette er et unikt og rikt fjellområde med Norges mest produktive villreinstamme. Øst i kommunen ligger Femundsmarka nasjonalpark, som har tiltrukket seg jegere og fiskere i generasjoner. I Os trenger vi ikke dra på tur for å komme på tur. Vi kan bare gå ut døra. Og gleden over å bruke naturen er en glede mange av oss deler. Les mer om naturmulighetene i Os.

Vi drømmer om småbruk. Hvilke muligheter har vi i Os?2018-02-15T21:18:50+01:00

Vi erfarer at det jevnlig kommer småbruk på markedet i Os kommune, da vi har sterk tradisjon for landbruk og gårdsliv. Om du vil få tips fra oss når et småbruk blir ledig, meld deg på nyhetsvarsel her! Det er uforpliktende og helt gratis. Ellers kan du kontakte Elisabeth eller Roar direkte på kontaktsiden.

Hvor finner jeg ut mer om boliger og boligpriser i Os?2018-02-15T21:15:54+01:00

I Os får du mye plass for pengene – både innomhus og utomhus! Og mulighetene er mange. Du kan bosette deg på et småbruk i ei stille grend oppunder fjellbandet, eller mer sentralt i tettstedet, med kort avstand til det meste.

Foretrekker du å leie, hjelper vi deg med oversikt over tilgjengelige boliger. Og vil du starte helt fra scratch, har vi flere ledige boligtomter i kommunen. Vi har også spennende prosjekter på gang i kommunen der kapasiteten for tomter og nye boliger økes. Her finner du boliger og tomter i Os.

Hvor finner jeg ledige stillinger i Os eller kommunene omkring?2018-02-15T21:12:26+01:00

La oss høre fra deg dersom du er på jakt etter jobb i Os! Vi er stadig i kontakt med virksomheter som behøver ulike typer folk, og da er det nyttig for oss å vite om aktuelle kanditater. Send oss en e-post eller ring for en prat om muligheter i Os. Her finner du ledige stillinger i og i nærheten av Os.

Hvilke bedrifter finnes i Os?2018-02-15T21:10:46+01:00

Os har et variert og framoverlent næringsliv som satser. Ikke minst har industrien et vidt spenn, fra bedrifter spesialisert innen tradisjonsrikt håndverk til høyteknologiske bedrifter som produserer for et internasjonalt marked. I Os har vi også flere større bedrifter innen bygg og anlegg, i tillegg til sterke fagmiljø innen samfunnsplanlegging og prosjektering, arkitektur og regnskap. Her finner du alle bedrifter i Os.

Hvordan er det å arbeide og etablere næring i Os?2018-02-15T22:10:47+01:00

Hvordan er det å arbeide og jobbe i eller nær Os?

I Os og nabokommunen Røros har vi et offensivt næringsliv, med flere høyteknologiske bedrifter som markerer seg både nasjonalt og internasjonalt. Bor du i Os, er du en del av en arbeidsmarkedsregion som strekker seg fra Holtålen i nord til Alvdal i sør.

Fra Os er veien ut i verden kort. Du kan stå opp om morgenen, kjøre et kvarter til Røros lufthavn, være på plass i London før lunsj og hjemme igjen i Os om kvelden.

Gruvekulturen, med Røros som sentrum, er vår felles historie. Den har tilført regionen ressurser, kompetanse, teknologi og framtidsretta samfunnsutvikling i flere hundre år – noe som preger regionen den dag i dag. Regionen kan by på et rikt og variert næringsliv og mange arbeidsplasser også innen offentlig sektor – alt innafor grei pendleavstand fra Os.

Hvordan er skolene i Os kommune?2022-07-07T10:33:52+02:00

Os kommune har satset på å holde høyest mulig kvalitet på sine skoler, både når det gjelder materiell standard og pedagogisk innhold. Det er 2 skolekretser i Os; Os skole og Dalsbygda skole. Dalsbygda skole er en få-delt 1 – 7 skole, mens Os skole er en kombinert barne- og ungdomsskole med 10 trinn.

Som en del av skolefellesskapet i Nord-Østerdal har skolene i kommunen gjennom lang tid hatt fokus på og deltatt i utviklingsarbeid. I tillegg har skolene drevet egne utviklingsprosjekter. Dette utviklingsarbeidet preger skolene i kommunen og er synlig på mange felter.

Les mer om skoletilbudet i Os her.

Hvilke barnehager finnes i Os kommune?2022-07-06T10:19:37+02:00

I Os er det barnehage i Os sentrum, i Dalsbygda og i Tufsingdalen . Les mer om barnehagene her.

Hvordan søker jeg barnehageplass i Os?2022-07-06T10:16:34+02:00

Hvordan søker jeg barnehageplass i Os?

På Os kommunes hjemmeside finner du informasjon om barnehagene og søknadsskjema for barnehageplass: Barnehager i Os

Har Os full barnehagedekning?2022-07-06T09:53:49+02:00

I Os har vi full barnehagedekning, med barnehager i Os sentrum, Dalsbygda og Tufsingdalen.  . Les mer om barnehagene i Os kommune her.

Tips dine venner om denne siden, del i dine sosiale kanaler

Ta kontakt for mer informasjon i dag
Go to Top