Del denne siden!

Historier fra Os

TRIVSEL I HVERDAGEN

11. november 2016|0 Comments

Jeg er en 25 år gammel jente som opprinnelig kommer fra Kabelvåg i Lofoten. Familien min flyttet til Asker da jeg var ti år, og jeg liker å tenke at jeg har fått det beste [...]

ET LIV TETT PÅ NATUREN

31. august 2016|0 Comments

Navnet mitt er Heidi Lundstedt. Jeg er fra Oslo og Oppegård, og i alle ferier dro jeg til familiens hytte i Tufsingdalen. Det var like kjedelig hver gang jeg måtte pakke og reise tilbake til [...]

OPTIMISTEN

30. august 2016|0 Comments

Skal du drive gård på Os i Nord-Østerdalen, 600 meter over havet, gjelder det å ha et lyst syn på livet. Særlig i mai, når snøen ennå ligger tungt nedover Hummelfjellet, kaldregnet siler og lamminga [...]

HVERDAGSLIV PÅ OS

29. august 2016|0 Comments

Min karriere som utflytta Narjordsing begynte allerede i 1995, da jeg flyttet til Tynset for å bo på hybel. Etter 3 år på videregående der, ble det 2,5 år i Lofoten, et halvt år i [...]

Derfor elsker vi Os

Drømmebarnehage

For barna er det en drøm å gå i barnehagen her; det er små forhold, vi kjenner alle som jobber med barna, lokalene er splitter nye og supre, og uteområdene rundt barnehagen er fantastiske. Her sykler barna på butikken på trehjulssykkel.

Anja Øren Ryen og Stein Inge Ryen

Naturen rett utom døra

Det er lett å trives, når man har det slik «rett uta stugguglasa»!

sitat-birgit-wikan-bergBirgit Wikan Berg

Alt er så lettvint i Os!

Skal jeg til flyplassen, ta toget, på fisketur, konsert, fjelltur, foreldremøte, treningssenteret eller på besøk til venner, er det alltid enkelt, for alt er kun maks 15 minutter unna!

Trond Vangskåsen

Rett fra barnehagen og ut i skogen

Vi kan bare hente barna i barnehagen og gå rett ut i skogen for å tenne pølsebål, plukke bær og nyte frilufta.

Anja Øren Ryen og Stein Inge Ryen

Her kan jeg skifte mellom en aktiv tilværelse og nærmest total stillhet

Elsker det å kunne dra fra jobb klokka 15, skifte antrekk, og kunne ligge på en fjellrabb med rifla på villreinsjakt klokka 16!

Tone Holte

Enkelt, trygt og oversiktlig

Os har gode og oversiktlige oppvekstvilkår med nærhet til mange aktivitetstilbud. Ungene og jeg sykler bort til Oshallen på 1-2 minutter der vi går inn samme dør til idrettshall, treningssenter, svømmehall og fritidsklubb. Om vinteren kan jeg gå på ski hjemmefra, og enten spise nista ute, besøke en av de flotte skihyttene våre eller avslutte skituren med en kaffe latte i Røros Alpinsenter Hummelfjell der tenåringen kjører snowboard, 1 km hjemmefra.

Runa Finborud
Ordfører i Os kommune

Lykkelig som liten

Her alle naboene dine hyggelige folk som du hilser på og snakker med. Og hvis vi finn ut att vi treng nåe vi itte har, bygge vi det. På dugnad!

Mona Østgårdstrøen

Hagenjordet

Kulturlivet blomstrer

Kulturlivet blomstrer både i Os og i nabokommunene. Det neste kulturarrangementet er derfor aldri langt unna!

sitat-birgit-wikan-bergBirgit Wikan Berg

Ting tar ikke tid!

Søstra mi i Oslo bruker opptil en og en halv time hjemmefra til hun er på jobb, med levering i barnehage og skole. Selv bruker jeg ca. 5 minutter til jobb på sommeren (sykkel) og 10 minutter på vinteren (spark). Døtrene sykler selv til skolen på 10 minutter, og trenger ikke krysse noen farlige veier.

Gunn Nylend Axthorne

Tid og råd til livet

Bor du i Os og har arbeidsplassen din i Røros-regionen, får du tid og råd til livet. Den bonusen er gull verdt.

Wenche Wikan Ligård

Kompetansen din trengs

Det skjer så mye i distriktet, og det trengs kompetanse, så om du vil, finner du en spennende jobb her!

Anja Øren Ryen og Stein Inge Ryen

Livet i Os er stabilt, trygt og fullt av muligheter

Her i huset starta denne dagen med at alle kom seg på jobb eller skole; det tok 4-5 minutter med bil og sykkel. Etterpå var vi innom besteforeldre for en kjapp middag, og der var allerede ungene, som hadde gått dit etter skolen. Kvelden brukte familien på Hagenjordet, der O-gruppa starta stolpejakten. Sjøl så avslutta jeg dagen med en skitur (sjøl om vi skriver 1. juni!). På hele denne dagen har familien totalt brukt kun 27 minutter i bil!

Trond Vangskåsen

Kort vei til topps

En av mine favorittfordeler med å bo i Os:

Kl. 18.30: Hmm, i dag har jeg litt tid til overs
Kl. 18.31: Jeg tar en topptur!
Kl. 18.45: Turen starter m/Mira (hund)
Kl. 20.30: På toppen av Gardåhøgda

På denne toppen tror jeg det bortimot er oversikt over hele regionen; fra Holtålen og sørover!

Bård Sundmoen Aas

Aktivt liv for store og små

I Os er vi privilegert med at hele familien kan utøve fritidsaktivitetene sine i trygge omgivelser, i nye og moderne anlegg eller ute i storslått natur året rundt.

Pål Kjellesvig Dalløkken

God plass

Her har vi plass! Tomtene er såpass romslige at vi kan dyrke og plante utafor huset.

Anja Øren Ryen og Stein Inge Ryen

Kortreiste avstander

I Os sentrum har vi barnehage, skole, idrettshall, samfunnshus, svømmehall, idrettsanlegg, bibliotek og en flott familierestuarant samla på ett og samme område! Raskere blir det ikke; her får du tid til livet!

Arne Horten

Det eneste vi mangler, er operaen

Det eneste vi ikke har i nærområdet her som de har i byen, er operaen. Da må du eventuelt til Tylldalen i Tynset på Opera di Setra 🙂 Og mangelen på operaen tar vi igjen på naturen!

Mona Østgårdstrøen

Et verdivalg

Det å flytte hjem er et verdivalg. Vi vil gjerne gi barna en oppvekst med de verdiene og mulighetene vi selv vokste opp med.

Anja og Stein Inge Ryen

5 gode grunner til å elske Os

  1. Hverdagslogistikken er enkel og gir oss maksimal tid med barna.
  2. Os har det aller meste for de fleste, og om noe skulle mangle, finner du det bare en kort biltur unna, på Tynset eller Røros.
  3. Os er plassert midt i regionen, og har med det regionens bredeste arbeidsmarked.
  4. Os har to høymoderne kinoer, én på Røros og én på Tynset.
  5. En halvtime etter at du har stått opp, er du godt i gang med en kort flytur til Oslo.

Christian Søberg
tt

Selvsagt skal jeg bo her!

Med en jobbsituasjon som ofte har krevd nærvær i byene, har jeg bodd både i Oslo og Trondheim over lengre tid, men med stadig bedre teknologisk utvikling har dette blitt mindre nødvending. Jeg kan jobbe med prosjekter og sammen med faglige nettverk over nett, enten det er i Os, Trondheim eller Storbritannia.

Det skjer også veldig mye spennende i regionen vår både innen næringsliv og kultur, og det å kunne bo på hjemgården i Narjordet betyr veldig mye for meg. Den umiddelbare nærheten til naturen hjemme er en viktig verdifaktor, og når muligheten for fast jobb i Os bød seg var det ingen tvil. Selvsagt skal jeg bo her!

sitater-bjorn-marius-narjordBjørn Marius Narjord