1. Romslig plass både inne og ute

Mange av oss har valgt Os fordi stedet gir oss et rikt liv uten storbyens stress. Her har vi tid og rom til å lære, til å mestre og til å utfolde oss – ja, til å LEVE. Her får du nemlig mye plass for pengene, både innendørs og utendørs. Og sjøl om vi bor på bygda, er det kort vei til mer urbane impulser og opplevelser, for Røros ligger bare 15 små minutter unna.

FINN BOLIG I OS

2. Barnehageplass på dagen!

Barnehagene våre er små, noe som gir oss god til til hvert enkelt barn. I Os er det full barnehagedekning, og du får plass på dagen, selv utenfor opptakene. Fasilitetene er også splitter nye. (Se video nederst i artikkelen) I tillegg har vi også  vedtatt å redusere satsene til kr. 2.500,- for fulltidsplass i 2018!

MER OM BARNEHAGENE I OS
jakt_og_friluftsliv_i_skoleverket

3. Blant de beste skolene i landet

Du synes kanskje vi slår oss litt vel hardt på brystet når vi påstår at skolene våre er blant landets beste. Vel – skoleresultatene våre har vært gode over flere år, og elevene våre trives. Både ved Os skole og Dalsbygda skole, som er de to skolene våre, har vi godt kvalifiserte og stabile lærerkrefter og oversiktlige forhold. Vi legger også stor vekt på bruk av natur og lokalmiljø i undervisninga. Blant annet er elevene med på reinsjakt. Slikt blir det rett og slett god skole av!

MER OM SKOLENE I OS

Hva har DU lyst til å drive med?

I Os skjer det ting stort sett hele tida, for vi har et rikt idretts- og kulturliv med et godt tilbud til de aller fleste. Det du og dine vil bidra med, betyr mye for lokalsamfunnet, og hos oss er det lett å være synlig og gjøre en forskjell – hvis du vil.

MER OM FRITID I OS

4. Nasjonalparker rett uta stuedøra!

Bor du i Os, er du egentlig ute på tur så fort du har tatt på deg skoene, eller skiene, og er ute av stuedøra. På alle kanter er vi omgitt av skog, sjø, fjell og vidde, og det er lett å komme seg ut. Vi kan også skryte av å ha to av landets nasjonalparker i kommunen; Femundsmarka i øst og Forollhogna i vest. Her er mulighetene mange, både for deg som søker skogens og fjellets ro, og for deg som jakter på puls og adrenalin.

MER OM TURMULIGHETER I OS

5. Byliv på Røros – bare 15 minutter unna

Vi er glade i bygdelivet, vi osinger, men vi smaker ofte og gjerne på bylivet også. Bare en liten kjøretur fra Os ligger Røros, Norges kanskje fineste lille by. Her koser vi oss med urbane sysler som shopping, restaurantbesøk og uteliv, og det midt i et verdensarvsted der historien kviskrer i veggene! Røros er forresten kåret til Norges beste kulturkommune i fire år på rad, så her er det nok av muligheter når det gjelder kino, teater, konserter og mye mer. Og føler vi storbylivet kalle, tar det oss bare 50 minutter å fly fra Røros til Gardermoen.

MER OM NÆRHETEN TIL RØROS

Foto: Marius Rua

6. En ideell bostedskommune med nærhet til alt rundt

Os er en ideell bostedskommune med nærhet til alt rundt. Jobber du på Røros eller Tynset? Hvorfor ikke bosette deg og familien midt i mellom? Som nabokommune til Røros ligger Os også en drøy halvtimes kjøretur unna Tynset. Vi opplever stadig positivt vekst i arbeidsmarkedet i regionen, og vi har tatt mål av oss for å være et godt bo-alternativ til de større kommune i nærheten.

LES HVA INNBYGGERNE SELV SIER

7. Aktiviteter og godt samhold

Du som kommer hit til Os er synlig – hvis du vil. Frivillighet og dugnadsånd er på mange måter limet som holder bygdene våre sammen, og alle lag og foreninger har bruk for, og stor glede av, folk som vil bidra. Her utgjør du en forskjell! Det du kan bidra med, betyr mye for hele lokalsamfunnet. Og dersom du vil, kan frivillig innsats gi deg svært mye tilbake, for den aller beste måten å bli kjent med osinger på, er å engasjere seg i smått og stort. På den måten knytter du nye vennskap, kanskje lærer du til og med noe helt nytt – og bygdas lag og foreninger får gjort enda mer. En vinn-vinn-situasjon, på alle vis, altså.

LES MER OM HVA SOM SKJER I OS

8. Flyplass i umiddelbar nærhet

En annen stor fordel er at vi har flyplass like ved. Fra Røros Lufthavn (kun 12 km fra Os) tar det bare 50 minutter å fly til Gardermoen. Widerøe opererer flygningene til og fra Røros. For rutetider, se Røros Flyservice. For billettbestlling, se Widerøe. Mange pendler med fly med dette tilbudet.

SLIK KOMMER DU TIL OG FRA OS
flyplass på røros_15_minutter_fra_os_vekst_i_os
snøgaranti_os_hedmark

9. Snøgaranti!

Sist men ikke minst: snøgaranti! I Os har vi skikkelig vinter noe som gir gode muligheter enten du bare vil nyte friluftslivet, eller vil drive med vinteraktiviteter som ski og hundekjøring. Vi har blant annet eget alpinanlegg i Røros Alpinsenter Hummelfjell og Hummelfjell TOS Arena med skisytteranlegg i verdensklasse. I tillegg går Femundløpet gjennom kommunen, og her er det ypperlige forhold for å drive med hundekjøring. Når det er sagt finnes det også en bråte med aktiviteter å holde på med året rundt i Os!

HER KAN DU BOLTRE DEG I SNØ
FINN UT HVORDAN DU BLIR INNBYGGER

Del denne siden!

Loppemarked 2021

16. oktober, 10:00 - 17. oktober, 16:00