Jobbsituasjonen i Os og regionen ellers akkurat nå2018-03-25T23:21:34+00:00

– Antall ledige stillinger øker!

Vi spurte Elisabeth Heidtmann i Vekst i Os om jobbsituasjonen i og rundt Os akkurat nå! Hun gir også gode råd om hvordan du får jobb her! En annen ting, ikke nøl med å kontakte Elisabeth om du ser etter jobb. Ofte kan hun sette rette kandidater i kontakt med rett virksomhet.

– Os ligger midt i arbeidsmarkedet på aksen Røros – Tynset. Her finner du mange gode bedrifter og institusjoner som har behov for både faglærte og andre høyt kvalifiserte medarbeidere, og behovet for ny arbeidskraft er økende, forteller Elisabeth. Her er hvordan du kan finne en god jobb hos oss.

Råd fra Elisabeth til deg som søker jobb:

1) Start i god tid – gjerne et år før du planlegger å flytte!
2) Følg med på ledige stillinger i regionen.
3) Mange stillinger blir ikke lyst ut, så skaff deg en «døråpner» som kan vise deg veien inn i ulike aktuelle bedrifter og nettverk. Skal du flytte til Os, er du velkommen til å bruke Vekst i Os som din døråpner.
4) Vær proaktiv og ta personlig kontakt med bedrifter der du kan tenke deg å jobbe.
5) Vær beredt til å ta en jobb som ikke er midt i blinken i starten. Når du har etablert deg i Os, er det mye lettere å få tilgang til jobben du aller helst vil ha.
6) Vær tålmodig!

Velkommen (hjem) til Os!

Se ledige stillinger i Os og regionen ellers

ELISABETH HEIDTMANN GIR DEG RÅD: Elisabeth har oversikten over arbeidsmarkedet i Og rundt Os. Tar du kontakt med henne kan det også være at hun kan sette deg i kontakt med bedrifter.

Les mer om arbeidslivet i Os

Å jobbe i Os gir deg muligheter

  • I Os og nabokommunen Røros har vi et offensivt næringsliv, med flere høyteknologiske bedrifter som markerer seg både nasjonalt og internasjonalt.
  • Bor du i Os, er du en del av en arbeidsmarkedsregion som strekker seg fra Holtålen i nord til Alvdal i sør.
  • Fra Os er veien ut i verden kort. Du kan stå opp om morgenen, kjøre et kvarter til Røros lufthavn, være på plass i London før lunsj og hjemme igjen i Os om kvelden.
  • Gruvekulturen, med Røros som sentrum, er vår felles historie. Den har tilført regionen ressurser, kompetanse, teknologi og framtidsretta samfunnsutvikling i flere hundre år – noe som preger regionen den dag i dag.
  • Regionen kan by på et rikt og variert næringsliv og mange arbeidsplasser også innen offentlig sektor – alt innafor grei pendleavstand fra Os.

Bor du i Os, vet du NØYAKTIG hvor lang tid du bruker til jobben

Os er en del av en arbeidsmarkedsregion som strekker seg fra Holtålen i nord til Alvdal i sør. Flere av oss osinger pendler, særlig til Røros og Tynset. Bor du i Os, behøver du aldri å lure på hvor lang tid du egentlig kommer til å bruke til og fra jobb. Kjører du bil, kan du være trygg på at det aldri er kø. (For å si det som det er: Vi har knapt et eneste lyskryss i regionen.) Tar du buss eller tog, er de så godt som alltid i rute. Og skal du fly til jobben (det er det en del av oss som gjør ganske ofte), går flyet mellom Røros og Gardermoen flere ganger om dagen.

Bedrifter i Os

Se alle bedrifter i Os

Bistand til gründere og næringsliv i Os

Engasjement, pågangsmot og tillit er verdier vi i Vekst i Os bygger vårt daglige arbeid på. Våre ansatte har en genuin interesse for vekst og utvikling i Os, og vil være oppdatert innen næringsliv, ledige stillinger, boligprosjekter og utleieboliger. Du kan stille spørsmål til oss, og forvente gode svar. Vi jobber hardt for at alle som er i kontakt med oss skal få den oppfølgingen de selv ønsker og forventer. Vi leverer kvalitet, og vi er effektive.

Gründer- og næringsbistand

Gode grunner til å jobbe og drive bedrift i Os

Frokost på Os, jobblunsj i Milano

Som administrerende direktør i OS ID reiser jeg mye i jobben min og oftest internasjonalt. Med morgenflyet ut fra Røros rekker jeg lunsj med forretningsforbindelser i Milano. I OS ID har vi også ofte besøk fra utlandet og ingen klager over reiseavstand eller reisetid. Tvert om synes de det er både kjapt og enkelt å ta seg hit. Og det er det jo! Med 50 minutters flytid, 5 minutter å vente på bagasjen og 10 minutter i bil til Os tar det ca. én time fra Gardermoen til Os.

Wenche Wikan Ligård
Administrerende direktør i OS ID

På bygda er ingeniørene også praktikere

Medarbeiderne våre er ingeniører og sivilingeniører innen alle fag som hører inn under byggprosjektering. På bygda er arbeidskrafta stabil og god. Som en del av landets største ingeniørkonsern, opplever vi også at våre fagfolk blir satt ekstra stor pris på av konsernet, fordi vi som er oppvokst på bygda gjerne ofte også er praktikere, i tillegg til at vi sjølsagt har den høye faglige kompetansen på plass.

Bjørn Fredheim
Gründer og tidligere eier av Solvang og Fredheim, nå en del av Norconsult

Os-navnet gir oss identitet

I markedet vårt, der kundene vil ha unike kvalitetsprodukter med identitet, er det en ubetinga fordel å komme fra Os. Ei fjellbygd i Nord-Østerdalen gir assosiasjoner til det solide, ekte, varige og tradisjonsrike, og dette er viktige bestanddeler i merkevaren vår. Bedriften vår heter jo “Os Trekultur”, og det er fordi vi vet at sjølve stedsnavnet er med på å posisjonere oss positivt i forhold til konkurrentene våre.

Helge Kokvoll
Gründer og daglig leder i Os Trekultur

Spørreskjema

Vekst i Os bygger opp en database over yngre personer som bor eller har bodd i Os, og over de som kunne tenke seg å flytte til Os. Vi kobler potensielle innbyggere med mulige arbeidsgivere i regionen, og vi har oversikt over egnede boliger. Dataene bruker vi også til å utvikle Os til et enda bedre sted å bo. Er du mellom 18 og 45 år? Vi håper du tar deg tid til å fylle ut spørreskjemaet; det tar ikke lang tid. På forhånd tusen takk for hjelpa!

Til spørreundersøkelsen

Nyhetsvarsel

Skriv inn navn og e-postadresse nedenfor, så mottar du e-post hver gang det publiseres:
– ny ledig stilling
– ny bolig eller tomt
– ny historie om osinger
– et nytt firma
– et nytt arrangement

Trenger du hjelp eller flere råd?

Kontakt Vekst i Os i dag!
La deg inspirere her