Spleiselaget for vekst i Os

Arbeidet som gjøres av Vekst i Os er et spleiselag mellom Os kommune, Tolga-Os Sparebank og næringslivet. Etter prosjektperioden fra 2015 til og med 2017 har tilskuddene vært en stor del av finansieringen. Fra 2019 og utover har det blitt store endringer i hvordan Vekst i Os finansieres. Som i fjor ønsker vi å hente noe finansering fra bedrifter på Os gjennom et “Vekst i Os-bidrag”.

Vi har valgt å la veiledende matrise fra i fjor stå, det er lov å betale under. Det er selvfølgelig også lov å betale mer

Vekst i Os har oppnådd mye, men har ennå mye ugjort. I tillegg til å jobbe aktivt med markedsføring og synliggjøring av Os som attraktiv bo- og arbeidskommune, har selskapet tidligere utført kommunens 1. linjetjeneste gjennom støtte fra næringsfondet. Arbeidet med førstelinjetjeneste har Rørosregionen Næringshage overtatt, vi skal fokusere på å markedsføre Os som bokommune og inkludere innbyggerne i Os til å være vertskap for nyinnflyttede Osinger.

Hva går Vekst i Os-bidraget til?

Synlighet og markedsføring av Os som bokommune

Styret i Vekst i Os har besluttet å fortsette det gode arbeidet som ble gjort i fjor med synliggjøring av Os med video.  Planen og videoene vi ønsker å finansiere med Vekst i Os-bidrag ser slik ut:

– Video om bedrifter i Os. Det er svært mange bedrifter og ulike fagmiljøer i kommunen. Dette er relevant for å synliggjøre at det er flere jobbmuligheter enn landbruk i kommunen (satt på spissen).

– Video om frivilligheten i Os. Frivilligheten er og forblir en betydelig del av hvordan Os-samfunnet er skrudd sammen. Vi ønsker derfor å utarbeide en video som viser personene og miljøene som vanligvis ikke får så mye oppmerksomhet, men er viktig for Os i det daglige.

– Video som viser hele aktivitetstilbudet i Os kommune. Os har utrolig mange aktivitetstilbud for store og små, Vekst i Os har det ambisiøse målet at vi i slutten av året skal ha klart å filme alle de ulike fritidsaktivitetene som finner i kommunen. Dette er et ganske omfattende prosjekt, men vi har svært stor tro på dette.

– Video som forteller en historie om personer som bor på Os. Kommunen og hvordan det er å bo her avhenger helt av folkene, og det er mange små og store historier der ute om hvordan livet på Os her. Vekst i Os har tidligere laget både tekstversjoner og videoversjoner av slike historier.

Os-vertskapet

Når man kommer flyttende til Os kan være vanskelig å få oversikt over de ulike tilbudene, fasilitetene og aktivitetene som foregår. Det er tross alt på disse arenaene man kanskje finner seg venner og bekjente som gjør at man velger å bli boende her. Vekst i Os ønsker å være med og legge til rette for at alle som vil kan få være med å inkludere nye Osinger, slik at de blir kjent med Os-samfunnet på en god måte. Forhåpentligvis gjør dette at de velger å bli her. Dette er delvis finansiert igjennom Os kommune, men Vekst i Os ønsker å satse mer på inkludering av nye beboere og heve ambisjonsnivået her.

REGISTRER DIN BEDRIFTS VEKST I OS-BIDRAG HER

Se fjorårets store hit på facebook: