Det er lett å trives med livet i Os!

Mange av oss har valgt Os fordi stedet gir oss et rikt liv uten storbyens stress. Her har vi tid og rom til å lære, til å mestre og til å utfolde oss – ja, til å LEVE. Og sjøl om vi bor på bygda, er det kort vei til mer urbane impulser og opplevelser, for Røros ligger bare 15 små minutter unna.

Del denne siden!

Trygge og trivelige barnehager

Barnehagene våre er små, noe som gir oss god til til hvert enkelt barn. Uteområdene, som vi synes er helt enestående, er lett tilgjengelige, trygge og store. I Os forsvinner ingen i mengden, heller ikke de minste.

MER OM BARNEHAGENE I OS

Blant de beste skolene i landet

Du synes kanskje vi slår oss litt vel hardt på brystet når vi påstår at skolene våre er blant landets beste. Vel – skoleresultatene våre har vært gode over flere år, og elevene våre trives. Både ved Os skole og Dalsbygda skole, som er de to skolene våre, har vi godt kvalifiserte og stabile lærerkrefter og oversiktlige forhold. Vi legger også stor vekt på bruk av natur og lokalmiljø i undervisninga. Slikt blir det rett og slett god skole av!

MER OM SKOLENE I OS

Hva har DU lyst til å drive med?

I Os skjer det ting stort sett hele tida, for vi har et rikt idretts- og kulturliv med et godt tilbud til de aller fleste. Det du og dine vil bidra med, betyr mye for lokalsamfunnet, og hos oss er det lett å være synlig og gjøre en forskjell – hvis du vil.

MER OM FRITID I OS

Ut på tur!

Bor du i Os, er du egentlig ute på tur så fort du har tatt på deg skoene, eller skiene, og er ute av stuedøra. På alle kanter er vi omgitt av skog, sjø, fjell og vidde, og det er lett å komme seg ut. Vi kan også skryte av å ha to av landets nasjonalparker i kommunen; Femundsmarka i øst og Forollhogna i vest. Her er mulighetene mange, både for deg som søker skogens og fjellets ro, og for deg som jakter på puls og adrenalin.

MER OM TURMULIGHETER I OS

Byliv på Røros – bare 15 minutter unna

Vi er glade i bygdelivet, vi osinger, men vi smaker ofte og gjerne på bylivet også. Bare en liten kjøretur fra Os ligger Røros, Norges kanskje fineste lille by. Her koser vi oss med urbane sysler som shopping, restaurantbesøk og uteliv, og det midt i et verdensarvsted der historien kviskrer i veggene! Røros er forresten kåret til Norges beste kulturkommune i fire år på rad, så her er det nok av muligheter når det gjelder kino, teater, konserter og mye mer. Og føler vi storbylivet kalle, tar det oss bare 50 minutter å fly fra Røros til Gardermoen.

MER OM NÆRHETEN TIL RØROS

Foto: Svein Eggan for Destinasjon Røros

I OS FÅR DU TID TIL DET MESTE!

Rushtrafikk er byttet ut med 5 minutters sykkeltur til jobb. Stressende mathandel etter jobb på et stormarked er byttet ut mot en liten kjapp handletur på Spar 800 meter hjemmefra. Ettermiddager der en knapt fikk tid til å lage middag og ei lita økt på treningssenter, er byttet ut med tid til både baking, familiebesøk, 2 timers løpetur i flott natur og ikke minst sofakos med familien på kvelden.


sitat-gunn-nylend-axthorneGunn Nylend Axthorne

Løper og Os Trekultur-medarbeider

Hva skjer?