Del denne siden!

Dalsbygda i Os kommune

På veien gjennom denne flotte bygda åpner dalen seg opp mot vakre seterdaler og fjell, med rike viltområder, flotte elver og sjøer med fin fjellørret. Her har du alle muligheter til et rikt friluftsliv! Lengst inne i dalen finner vi Forollhogna (1332 m.o.h.) og Forollhogna nasjonalpark, med sin kjente villreinstamme. Forollhogna er et velkjent landemerke, et flott turmål og grenserøys mellom Hedmark og Sør-Trøndelag.

I bygda vår driver mange jordbruk med mjølk- og kjøttproduksjon, men mange arbeider også i andre yrker og pendler til og fra arbeidsplassene. Produksjonsapparatene er godt utbygd og vi er flinke til å utnytte ressursene i utmarka. Servicenæringa er godt utbygd med et allsidig bygdesenter. Her finner du blant annet skole og barnehage, samfunnshus, Dalsbygda handel, Meierigården bygdasenter (der flere bedrifter og organisasjoner er samla), Kølbua kafé og Dalsbygda kirke.

Vi har tradisjon for å løse mange oppgaver på dugnad når det er behov for det.

Les mer på www.dalsbygda.no

Kølbua kafé

Kølbua er Meierigardens og bygdas kafélokale. Kaféen drives på dugnad. I Kølbua er det også kontorer, frisørsalong, serviceenhet, galleri og utleieleilighet. I tilknytning til Kølbua er det kontor, servicerom med egen inngang, nytt godkjent kjøkken fullt utstyrt, eget galleri med teknisk utstyr som videokanon, pc, skjerm og stort lerret for framvisning – godt egnet for møter og konferanser.

Kontakt Bjørn Grue for leie
Tlf. 957 66 815 / bjgrue@gmail.com

Therese Johaugs hjembygd

Neida – vi har ikke glemt Therese! Dalsbygda er som kjent Therese Johaugs hjemsted, og vi er veldig stolte av henne og det hun har oppnådd. I filmen nedenfor forteller Therese om hvorfor hun er så glad i hjembygda si.