Bor du på Os er du like i nærheten av Røros

Vi tør påstå at Røros er det eneste stedet i Norge som i fullt monn kan tilby urbant byliv, livlig handel og uteliv i kombinasjon med fjell, vidde og villmark. Denne lille sjarmbomben av en by befinner seg altså bare en 15 minutters biltur fra Os sentrum. Mange osinger jobber på Røros, og i tillegg er det lett for oss å nyte godt av alt det Røros ellers har å tilby.

Røros ble grunnlagt i 1646, og er siden formet av gruvedrift og jordbruk. Røros er en av Europas eldste trehusbyer, og en av de få gruvebyene i verden som er oppført på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Men Røros er så langt ifra et museum. Kaffebarer, restauranter, kunsthåndverk, gallerier, utesteder og designbutikker gir oss en deilig smak av bylivet, og gjennom hele året byr Røros på et mangfold av festivaler og idretts- og kulturarrangement, med Rørosmartnan og utespillet Elden som de to største publikumsfavorittene.

Del denne siden!

Foto: CH_VisitNorway for Destinasjon Røros
Foto: Tom Gustavsen for Destinasjon Røros
Kultur på Røros

Best på kultur

Røros ble i 2015 kåret til Norges beste kulturkommune for fjerde år på rad. Med publikumsdragere av beste sort, som Rørosmartnan og utespelet Elden, får kulturlivet i Røros mye og velfortjent oppmerksomhet. I kulturhuset Storstuggu er det jevnlig både konserter og teaterforestillinger av nasjonalt format. Her er det også kino flere ganger i uka og arrangement av mange slag. Ikke bare peker Røros seg ut når det gjelder kvaliteten og størrelsen på arrangement, kommunen har også et svært godt opplærings- og aktivitetstilbud innen kultur. Dette nyter vi i Os også godt av;  flere unge osinger er kulturskoleelever på Røros.

KULTURTILBUD PÅ RØROS
Mat og drikke

Norges lokalmathovedstad

I løpet av de siste par tiåra har Røros-regionen opparbeidet seg et ry som landets sentrum for produksjon og profilering av lokal mat. I vårt område vokser maten sakte i kaldt klima med lyse sommernetter. Det gir unik smak. Rundt 30 lokale matprodusenter har gått sammen om Rørosmat, som formidler medlemmenes mangfold av varer. Den gode lokalmaten får du kjøpt ute på spisestedene, men også i dagligvarebutikkene i området. Om sommeren arrangeres det lokalmatsafarier i Røros-området, med besøk hos utvalgte matprodusenter og unike serveringssteder.

MAT & DRIKKE PÅ RØROS
Flyplass

Direktefly fra Oslo

Fra Os er det lett å komme seg til og fra den store verden via flyplassen på Røros.

Til Røros kjører du på 15 minutter, og fra Røros Lufthavn tar det bare 50 minutter å fly til Gardermoen.

Det går flere fly mellom Gardermoen og Røros i løpet av uka; for billetter og rutetider, se Widerøe

RUTETIDER
Foto: Tom Gustavsen for Destinasjon Røros
Destinasjon Røros

Les mer om Røros på Destinasjon Røros sine nettsider! Der er det til enhver tid oppdatert aktivitetskalender.

WWW.ROROS.NO