Vil du bli med oss ut på tur?

I Os trenger vi ikke dra på tur for å komme på tur. Vi kan bare gå ut døra. Og gleden over å bruke naturen er en glede mange av oss deler.

Ikke minst setter vi pris på at det er vinter når det skal være vinter! For mange er vinteren skittengrå sørpe og våte og kalde unger. Hos oss er vinteren puddersnø, blå Swix og knirking under skosålene. Vi garanterer stabil snøvinter med åpent alpinanlegg og milevis av oppkjørte skispor fra desember til april. Mange av oss spenner på oss skiene rett utafor stuedøra og nyter turer i skog og fjell.

I sommerhalvåret gir teltturer, fisketurer og pølsesteking over gnistrende bål opplevelser for livet, uansett alder. Om høsten er naturens skiskammers velfylt og åpent for alle som liker å fiske, jakte og plukke sopp og bær.

Lyst til å bli med?

Del denne siden!

Turmulighetene er mange – bare se her!

Foto: Jon Olav Volden

Os Turforening

Den største aktiviteten for Os Turforening er oppkjøring av skiløyper. Om sommeren setter turforeninga ut trimkasser på populære utfartssteder, og ved seseongslutt trekkes det ut premier fra de forskjellige trimkassene. Turforeninga finaniseres av frivillige medlemskap og sponsorer, og den har alltid bruk for nye, gode støttespillere!

LES MER OM OS TURFORENING
Jakt og fiske

Jakt og fiske

I Os er vi så heldige å bo midt i et av Norges rikeste områder for jakt og fiske, med majestetiske Forollhogna som midtpunkt. Dette er et unikt og rikt fjellområde med Norges mest produktive villreinstamme. Øst i kommunen ligger Femundsmarka nasjonalpark, som har tiltrukket seg jegere og fiskere i generasjoner.

LES MER OM JAKT OG FISKE I OS

Barnas turlag

Barnas turlag er en barneturklubb for alle barn opp til omkring 12 år. Foreninga er tilknyttet DNT Barnas turlag. Turlaget i Os har et variert opplegg med ulike turer og aktiviteter hele året. Barnas turlag trenger flere ildsjeler i klubben, så meld gjerne din interesse om du vil være med å forme barneturklubben i Os!

LES MER OM BARNAS TURLAG

Basecamp Os

BaseCamp Os er ei frivillig forening som organiserer turer og aktiviteter i Nord-Østerdal og Røros-regionen. Målet er å øke friluftslivsaktiviteten blant ungdom og voksne i området, og det gjør de ved å arrangere for eksempel aktivitetsuker, buldring, kitekurs, toppturer, klatring og mye annet spennende.

LES MER OM BASECAMP OS

Skihytter i Os

Vi har tre fine skihytter i Os: Gåstjønnåshytta mellom Os og Dalsbygda, Høsenfjellhytta i Os og Skihytta IL Nansen i Dalsbygda. Dette er populære turmål for små og store, med kafeutsalg og forskjellige aktiviteter mange helge- og helligdager, både vinter og sommer.

HØSENFJELLHYTTA
GÅSTJØNNÅSHYTTA
SKIHYTTA IL NANSEN

DNT Ung Nord-Østerdal

DNT Ung Nord-Østerdal ønsker å få ungdommer bort fra sofa og innesitting, og gi et avbrekk fra lekser og studier. Målet er å rekruttere ungdom mellom 13 og 26 år til et enkelt, aktivt, allsidig, sosialt og naturvennlig friluftsliv – som ikke skal koste så altfor mye. Som medlem av DNT Ung Nord-Østerdal får du tilgang til alle DNT’s hytter, ruter og turer, kurs og aktiviteter.

LES MER OM DNT UNG NORD-ØSTERDAL

DNT Nord-Østerdal

DNT Nord-Østerdal arbeider for å legge forholdene til rette for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv – og for sikring av friluftslivets natur- og kulturgrunnlag. Arbeidet foregår i tett samarbeid med Alvdal Turforening, Folldal Turlag, Os Turforening, Rendalen Idrettslag Turgruppa , Tynset Turlag og Tolga Turlag.

LES MER OM DNT NORD-ØSTERDAL
Forollhogna kalles også

Forollhogna

På turapp.no/forollhogna finner du mange gode tips om turer i Forollhogna Nasjonalpark. Nasjonalparkstyret i Forollhogna ønsker med denne løsningen å bidra til å forene følgende mål: – ta vare på verneverdiene, der både natur- og kulturarv inngår – legge til rette for gode opplevelser i naturen, og bidra til kunnskapsformidling om natur- og kulturarven i området – bidra til lokal verdiskaping – større forståelse for vernet gjennom økt samarbeid med lokale aktører i bygdene rundt Forollhogna.

TURAPP.NO/FOROLLHOGNA

Hummelfjell TOS Arena

Hummelfjell TOS Arena er et helårs ski-skiskytteranlegg bygget av Os Idrettslag. Det består av 3,6 km asfaltert lysløype med tøff løypeprofil og skiskytterstadion med 35 skiver. Ved tilstrekkelig minusgrader vil det fra midten av oktober legges kunstsnø i anlegget. I tilknytning til TOS Arena er det merkede treningsløyper, milevis med skispor samt sykkelmuligheter på sti, grus og vei.

LES MER OM HUMMELFJELL TOS ARENA

Røros Alpinsenter Hummelfjell

Røros Alpinsenter Hummelfjell kan by på et variert mangfold av bakker – om du er dreven eller ganske fersk. Anlegget omfatter også snowboardpark, terrengpark, barneområde, kjelketrasé og lekeområde. «Hummel og mat» er anleggets egen gastropub, og her får du servert lokal mat, lokalt brygg og mange typer god kaffe.

LES MER OM RØROS ALPINSENTER HUMMELFJELL

Hundekjøring

Husky Point Røros i Narjordet tilbyr halvdagsturer, heldagsturer og overnattingsturer med hundespann. Her lærer du hvordan du seler på hundene, og du får kjøre din egen slede, ledet av  profesjonelle guider.

LES MER OM HUSKY POINT RØROS

Fishspot

Fishspot er et organ som skal fremme og videreutvikle sportsfiskeressurser og tilhørende lokale virksomheter, som overnattingstilbud, bespising og andre tilbud i lokalmiljøet. På Fishspots nettsider kan du finne frem til hvor de forskjellige fiskemulighetene er og andre tjenester du kan trenge under turen. Fishspot tilrettelegger også fiske og selger fiskekort på vegne av grunneiere.

LES MER OM FISHSPOT I OS