Mye skjer, over alt, hele tida!

Vi er stolte av et rikt kultur- og organisasjonsliv liv med tilbud til de fleste. Mye skjer, stort sett hele tida, i kulturskolen, i grendehusene, i biblioteket og på idrettsanleggene. Med Røros bare 15 minutter unna er det lett for oss å ta del også i alle tilbudene som finnes der. Hos oss kan hele familien både utøve og oppleve. I Os er det lett å være synlig – hvis du vil. Terskelen er lav, takhøyden er stor og veien inn er kort.

Del denne siden!

Her utgjør du en forskjell

Du som kommer hit til Os er synlig – hvis du vil. Frivillighet og dugnadsånd er på mange måter limet som holder bygdene våre sammen, og alle lag og foreninger har bruk for, og stor glede av, folk som vil bidra.

Det du kan bidra med, betyr mye for hele lokalsamfunnet. Og dersom du vil, kan frivillig innsats gi deg svært mye tilbake, for den aller beste måten å bli kjent med osinger på, er å engasjere seg i smått og stort. På den måten knytter du nye vennskap, kanskje lærer du til og med noe helt nytt – og bygdas lag og foreninger får gjort enda mer. En vinn-vinn-situasjon, på alle vis, altså.

jakt_villreinjakt

Jakt i Os

Jaktmulighetene i Os er mange. Her finner du mye av den informasjonen du trenger om du vil begynne å jakte her i kommunen.

JAKT I OS
Lag og foreninger

Alle lag og foreninger

I Os er vi mange som engasjerer oss, og vi har et vell av lag og foreninger. Innsatsen de frivillige legger ned har stor betydning både for enkeltmennesker og hele lokalsamfunnet vårt. Klikk på knappen under for å finne kommunens oversikt over alle lag og foreninger i Os.

LAG OG FORENINGER I OS
Friluftsliv

Friluftsliv

I Os trenger vi ikke dra på tur for å komme på tur. Vi kan bare gå ut døra. Gleden over å bruke naturen er en glede mange av oss som bor i kommunen deler. Og ikke minst setter vi pris på at det er vinter når det skal være vinter!

LES MER OM FRILUFTSLIV
Oshallen

Oshallen

Oshallen, som sto ferdig i 2011, er samlokalisert med både, Os skole, kommunens svømmehall og Os samfunnshus.

MER OM OSHALLEN
Idrettslag

Idrettslag

Vi har tre idrettslag og flere skytterlag i kommunen. Til sammen byr disse på rike muligheter for utfoldelse, både for liten og stor, og for bredde og topp.

LES MER OM IDRETTSLAG
Bibliotek

Bibliotek

Os bibliotek, «Bjørnsons minde», er lokalisert sammen med Os skole på Sundmoen i Os sentrum.

LES MER OM BIBILIOTEKET
Jakt og fiske

Jakt & fiske

I Os er vi så heldige å bo midt i et av Norges rikeste områder for jakt og fiske, med majestetiske Forollhogna som midtpunkt.

MER OM JAKT & FISKE
Treningssenter

Treningssenter

Aktiviteten Treningssenter på Røros har en egen avdeling på Os, i Oshallen. Her kan du delta på gruppetimer, og ellers trene styrke og utholdenhet i et fullt utstyrt treningssenter.

AKTIVITETEN.NO
Oshallen

Kor

Korsang står sterkt i Os.  For tiden har kommunen fire ulike or:  Os Mannskor, Os damekor, Os Familiekor og Os Seniorkor.

Mer om kor i Os
Fritidsklubben

Fritidsklubben

Os fritidsklubb holder til i nye, fine lokaler i Oshallen. Klubben er åpen to kvelder i uka for ungdom mellom 12 og 18 år.

MER OM FRITIDSKLUBBEN
Oshallen

Os skolemusikk og drill

Os skolemusikk er et janitsjarkorps for barn og unge i alderen 9-18

MER OM OS SKOLEMUSIKK OG DRILL
Kulturskole

Os kulturskole

Kulturskolen er kommunen ressurssenter innen kultur. Her får barn og unge opplæring i et mangfold av kultur- og kunstuttrykk.

MER OM OS KULTURSKOLE
Oshallen

Svømmehall

Svømmehallen ligger i samme bygg som både Oshallen, Os skole og Os samfunnshus.

MER OM SVØMMEHALLEN
Oshallen

4H

4H Norge er en landsomfattende, ideell barne- og ungdomsorganisasjon som er livssynsnøytral og partipolitisk uavhengig. I alle grender i Os har vi aktive 4H-foreninger.

MER OM 4H
Oshallen

Basecamp Os

BaseCamp Os er ei frivillig forening som organiserer turer og aktiviteter i Nord-Østerdal og Røros-regionen. Målet er å øke friluftslivsaktiviteten blant ungdom og voksne i området, og det gjør de ved å arrangere for eksempel aktivitetsuker, buldring, kitekurs, toppturer, klatring og mye annet spennende.

MER OM BASECAMP OS
Oshallen

Dunder Adventures

Dunder Adventures tilbyr et bredt spekter av naturbaserte opplevelser, som rafting, elvepadling og downhillsykling – med Os og Røros-regionen som lekeplass. De skreddersyr turer, arrangementer og aktiviteter for enkeltpersoner og bedrifter fra hele verden. Og aller viktigst, synes de ansatte, er å ha det gøy!

MER OM DUNDER ADVENTURES
Oshallen

Røros kino

Røros kino er en del av Storstuggu – kulturhuset på Røros. Kinoen, med 125 seter, har faste kinovisninger seks dager i uka: tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag. Her kan publikum nyte topp kvalitet på lyd og bilde. Røros kino har premierer samtidig som resten av landet – så her er film ferskvare!

MER OM RØROS KINO
Oshallen

Tynset kino

Tynset kino ligger i kulturhuset i sentrum av Tynset. Kinoen viser film fem dager i uken, og både Storsalen og Veslesalen er i bruk. Tynset kino viser 3D-film i begge salene.

MER OM TYNSET KINO
Oshallen

Røros kulturskole

Ikke bare peker Røros seg ut når det gjelder kvaliteten og størrelsen på arrangement; kommunen har også et svært godt opplærings- og aktivitetstilbud innen kultur. Dette nyter vi i Os også godt av, og flere unge osinger er kulturskoleelever på Røros.

MER OM RØROS KULTURSKOLE
Oshallen

Storstuggu

I kulturhuset Storstuggu på Røros er det jevnlig både konserter og teaterforestillinger av nasjonalt format. Her er det også kino flere ganger i uka og arrangement av mange slag.

MER OM STORSTUGGU
Foto: Terje Rakke for Innovation Norway / Destinasjon Røros

Rørosmuseet

Rørosmuseet har ca. 55 000 besøkende årlig, fordelt på Olavsgruva, Smelthytta, Doktortjønna, Sleggveien og Besøkssenter Nasjonalpark Femundsmarka. Museet ivaretar omlag 80 bygninger, hvorav 54 er fredet, og forvalter et stort industrielt kulturlandskap med bygninger og eiendommer etter Røros Kobberverk.

MER OM RØROSMUSEET