12 km øst for Os sentrum ligger den lille grenda Narjordet. Den er ikke så stor når det gjelder innbyggerantall, men desto større når vi snakker om samhold og dugnadsinnsats. Den første bosettinga i Narjordet er dokumentert tilbake til slutten av 1600-tallet, og grenda har opp gjennom tidene vært nært knyttet til kopperverket på Røros gjennom kullbrenning.

Yrende stå-på-vilje
I dag bor det litt i overkant av 80 personer i Narjordet. Til tross for at det verken er skole eller butikk i grenda, så yrer det av foreningsvirksomhet og stå-på-vilje. Her finnes det blant annet badeplass (med volleyballbane, badestamp, lavvo og gapahuk), skytterbane, grendehus, en av fylkets mest aktive 4H-klubber, hundekjøring (Husky Point Røros) og Seterlia Kasjmir, som produserer både kje-kjøtt, skinnprodukter og garn, alt fra gårdens egne kasjmirgeiter.

Del denne siden!

Lag og foreninger i Narjordet

Alltid fullt oppmøte på bygdas arrangementer

Grendehuset Solvang

Grendehuset Solvang er samlingslokalet i Narjordet, og i storsalen er det plass til ca 90 personer.

Oddentunet

Oddentunet er et godt bevart, freda gardsanlegg, vakkert beliggende på sin opprinnelige plass i Narjordet. Hovedbygningen er fra tidlig på 1800-tallet, og er særlig kjent for sjelden, innvendig dekorasjonsmaling og snekkerkunst.

I sommersesongen kan du delta på omvisninger og arrangementer på Oddentunet.

Store og små stiller opp for hverandre