1. En ideell bokommune midt i arbeidsmarkedet

Os er en ideell bokommune med nærhet til det meste. Jobber du på Tynset? Hvorfor ikke bosette deg og familien på Os? Os ligger en halvtimes kjøring unna Tynset og et kvarters tid fra Røros. Det er og vil bli et stort behov for  kompetanse og arbeidskraft på aksen Tynset – Røros i de nærmeste årene. I Os jobber vi hver eneste dag for at vår kommune skal være et godt bo-alternativ – uansett hvor på denne aksen du og dine jobber og går på skole.

LES HVA INNBYGGERNE SELV SIER

2. Boligpriser til å leve med

Mange av oss har valgt Os fordi stedet gir oss et rikt liv uten storbyens stress. Her har vi tid og rom til å lære, til å mestre og til å utfolde oss – ja, til å LEVE. I Os er det boligpriser til å LEVE MED – du betaler det en bolig koster, hverken mer eller mindre. Og sjøl om vi bor på bygda med aktive gårdsbruk, trivelige småbruk og oversiktlige boligområder, er det kort vei til mer urbane impulser og opplevelser – på en halvtimes tid er du på Tynset, og Røros er bare et kvarters biltur fra Os.

FINN BOLIG I OS

3. Barnehageplass på dagen!

Barnehagene våre er små, noe som gir oss god tid til hvert enkelt barn. I Os er det full barnehagedekning, og du får plass på dagen, selv utenfor opptakene. Fasilitetene er splitter nye – godt plassert ved skolene og andre attraktive aktivitetstilbud. Det forenkler hverdagslogistikken slik at familien kan bruke tid på det som virkelig gjør hverdagen god!

MER OM BARNEHAGENE I OS
jakt_og_friluftsliv_i_skoleverket

4. Blant de beste skolene i landet

Du synes kanskje vi slår oss litt vel hardt på brystet når vi påstår at skolene våre er blant landets beste. Vel – skoleresultatene våre har vært gode over flere år. Både ved Os og Dalsbygda skole har vi godt kvalifiserte og stabile lærerkrefter og oversiktlige forhold. Vi legger også stor vekt på bruk av natur og lokalmiljø i undervisninga. Blant annet er elevene med på reinsjakt. Slikt blir det rett og slett god skole av!

MER OM SKOLENE I OS

Aktiv fritid for hele familien

I Os skjer det ting stort sett hele tida, for vi har et rikt idretts- og kulturliv med et godt tilbud til de aller fleste. Det du og dine vil bidra med, betyr mye for lokalsamfunnet, og hos oss er det lett å være synlig og gjøre en forskjell – hvis du vil.

MER OM FRITID I OS

5. Nasjonalparker rett uta stuedøra!

Bor du i Os, er du egentlig ute på tur så fort du har tatt på deg skoene eller skiene og er ute av stuedøra. På alle kanter er vi omgitt av lett tilgjengelig natur med skog, sjø, fjell og vidde. Her er det lett å komme seg ut! Vi kan også skryte av å ha to av landets nasjonalparker i kommunen; Femundsmarka i øst og Forollhogna i vest. Her er mulighetene mange, både for deg som søker skogens og fjellets ro, og for deg som jakter på puls og adrenalin.

MER OM TURMULIGHETER I OS

6. Byliv på Røros – bare 15 minutter unna

Vi er glade i bygdelivet, vi osinger, men vi smaker ofte og gjerne på bylivet også. Bare en liten kjøretur fra Os ligger Røros, Norges kanskje fineste lille by. Her koser vi oss med urbane sysler som shopping, restaurantbesøk og uteliv, og det midt i et verdensarvsted der historien kviskrer i veggene! Røros er forresten kåret til Norges beste kulturkommune i fire år på rad, så her er det nok av muligheter når det gjelder kino, teater, konserter og mye mer. Og føler vi storbylivet kalle, tar det oss bare 50 minutter å fly fra Røros til Gardermoen.

MER OM NÆRHETEN TIL RØROS

Foto: Marius Rua

7. Aktiviteter og godt samhold

Du som kommer hit til Os er synlig – hvis du vil. Frivillighet og dugnadsånd er på mange måter limet som holder bygdene våre sammen, og alle lag og foreninger har bruk for, og stor glede av, folk som vil bidra. Her utgjør du en forskjell! Det du kan bidra med, betyr mye for hele lokalsamfunnet. Og dersom du vil, kan frivillig innsats gi deg svært mye tilbake, for den aller beste måten å bli kjent med osinger på, er å engasjere seg i smått og stort. På den måten knytter du nye vennskap, kanskje lærer du til og med noe helt nytt – og bygdas lag og foreninger får gjort enda mer. En vinn-vinn-situasjon, på alle vis, altså.

LES MER OM HVA SOM SKJER I OS

8. Flyplass i umiddelbar nærhet

I Os har vi flyplass like ved. Fra Røros Lufthavn (12 km fra Os) tar det bare 50 minutter å fly til Gardermoen. Widerøe opererer flygningene til og fra Røros. For rutetider, se Røros Flyservice. For billettbestlling, se Widerøe. Mange pendler med fly med dette tilbudet.

SLIK KOMMER DU TIL OG FRA OS
flyplass på røros_15_minutter_fra_os_vekst_i_os
snøgaranti_os_hedmark

9. Snøgaranti!

Sist men ikke minst: Snøgaranti! I Os har vi skikkelig vinter, noe som gir gode muligheter enten du bare vil nyte friluftslivet, eller vil drive med vinteraktiviteter som ski og hundekjøring. Vi har blant annet eget alpinanlegg i Røros Alpinsenter Hummelfjell og Hummelfjell TOS Arena med skisytteranlegg i verdensklasse. I tillegg går Femundløpet gjennom kommunen, og her er det ypperlige forhold for å drive med hundekjøring. Når det er sagt finnes det en bråte med aktiviteter å holde på med – året rundt!

HER KAN DU BOLTRE DEG I SNØ

I OS FÅR DU TID TIL DET MESTE!

Rushtrafikk er byttet ut med 5 minutters sykkeltur til jobb. Stressende mathandel etter jobb på et stormarked er byttet ut mot en liten kjapp handletur på Spar 800 meter hjemmefra. Ettermiddager der en knapt fikk tid til å lage middag og ei lita økt på treningssenter, er byttet ut med tid til både baking, familiebesøk, 2 timers løpetur i flott natur og ikke minst sofakos med familien på kvelden.


sitat-gunn-nylend-axthorneGunn Nylend Axthorne

Løper og Os Trekultur-medarbeider

FINN UT HVORDAN DU BLIR INNBYGGER

Ungdomsmesterskap bandhund 2020

14. august - 16. august

Kanopadling med quiz

30. august, 10:00 - 16:00