Jeg er en 25 år gammel jente som opprinnelig kommer fra Kabelvåg i Lofoten. Familien min flyttet til Asker da jeg var ti år, og jeg liker å tenke at jeg har fått det beste fra to verdener i oppveksten.

Etter et år på folkehøgskole på Nordmøre flyttet jeg til Trondheim for å studere til å bli sivilingeniør innen kontruksjonsteknikk. Fem og et halvt år senere, etter et utvekslingsopphold i Bozeman i USA, sitter jeg altså på Gløshaugen med innspurten på masteroppgaven, og er snart ferdigutdannet sivilingeniør.

På veien har jeg møtt mange flotte mennesker, men særlig en kar fra Os har blitt spesielt viktig for meg de siste årene. Etterhvert har det blitt mange helger og sommer-, jule- og påskeferier på Os, og selv om fjellene ikke er helt som de hjemme i Lofoten, har jeg blitt veldig glad i plassen. Os har masse sjarm, i tillegg til å være et mekka for folk som trives utendørs, både sommer som vinter. Favorittene mine er rafting i Erlia, skikjøring i Hummelfjell, langrenn i TOS Arena eller stisykling på det som virker som et uendelig antall kilometer med sti i området. Fotball er også noe jeg kunne tenkt meg å ta opp igjen!

Jeg har allerede fått masse besøk av venner og familie som skryter av mulighetene for å være utendørs i deilig fjell-luft, og hvert besøk ender med «kommer snart tilbake!». En annen ting jeg liker med Os er at det er sentralt på sin måte, med gode tog-, buss- og flyforbindelser. Da er man ikke så langt unna likevel.

Da studietiden begynte å nærme seg slutten og det var på tide å se seg om etter jobb, var det ikke vanskelig å bestemme seg for hvor jeg ville. Med trivsel i hverdagen som første prioritet valgte jeg plassen som kunne tilby kort reisevei til jobb, uendelige friluftsliv-muligheter rett utenfor stuedøren, og ikke minst utrolig inkluderende og varme folk. Alt det praktiske falt på plass, og i januar blir jeg altså samboer i en nyoppusset leilighet i Verjåfaret på Os. Jeg gleder meg til å bli osing!

Kristine Størmer Lied, sivilingeniør og snart osing