Navnet mitt er Heidi Lundstedt. Jeg er fra Oslo og Oppegård, og i alle ferier dro jeg til familiens hytte i Tufsingdalen. Det var like kjedelig hver gang jeg måtte pakke og reise tilbake til byen, så i 2005 tok jeg derfor et bevisst valg og flyttet opp til mitt barndoms ferieparadis. Her har jeg kjøpt meg et hus, og jeg jobber som fast verge og representant på oppdrag i fra Fylkesmannen, i tillegg til at jeg er fylkestingsrepresentant for Hedmark Høyre.

heidi_lundstedt_1

Viltsafari – når som helst

I Tufsingdalen er det utrolig mye vilt å se i skogkanten og ute på jordene. Jeg tar ofte bilen og kjører meg en runde gjennom bygda tidlig om morgenen, eller på ettermiddagen når det begynner å bli skumt. I fra bilvinduet har jeg sett elg, rådyr, hjort, reinsdyr, rev, hare, skogsfugl, orrfugl, ryper, ørn,  falker, ugler, bever, traner og masse småfugl. På det meste har jeg sett 33 elger på en slik viltsafari. Det artigste er å se koller med småkalver eller okser med store gevirer. For mange år siden så jeg en ulv på en slik biltur gjennom bygda.

heidi_lundstedt_5

… også i hagen

I hagen har jeg mange fôringsplasser for fugler og ekorn. Jeg storkoser meg med å se på dyre- og fuglelivet, og ikke minst med å prøve å artsbestemme de ulike fuglene. Ekstra artig er det når det kommer en ny art på fuglebrettet. Rype i hagen har jeg også hatt. Da ble det en fin treningssituasjon for min fuglehund!

heidi_lundstedt_3

Det som spirer og gror

På tomta hos meg står det et litt slitent drivhus. Dette har jeg lyst til å bruke, så jeg har fått hjelp av faren min til å snekre gulv og hyller. Jeg har vært på Felleskjøpet og skaffet meg pallekarmer, og nå er det snart klart til og fylles med jord. I sommer har jeg hatt noen tomatplanter og markjordbærplanter i drivhuset, og jeg gleder meg alt til neste vår da jeg kan utvide sortimentet og så grønnsaker i pallekarmene.

Sommer og blomster hører i sammen. Det samme med blomster på terrassen. Jeg storkoser meg med å skape et «country living-miljø» med blomster og spesielle gjenstander.

heidi_lundstedt_6